Ecologie

Ecologie in het glazenwas bedrijf

Ramen zemen is het schoonmaken van architectureel glas gebruikt in constructies voor lichtinval en decoratieve doeleinden. Commercieel werk wordt zowel gecontracteerd in persoonlijke transacties voor contant geld of in formele bedrijfsmatige financiele processen. Regelgeving, vergunningenstelsel, techniek, uitrusting en vergoeding verschillen nationaal en regionaal.

Ecologie

Ecologie omvat de wetenschappelijke analyse en studie van de interactie tussen organismen en hun omgeving. Omdat de mens ook deel uitmaken van het ecosysteem heeft alles wat wij doen ook zijn effect op het milieu. Daarom is het onze plicht om na te denken over de schoonmaakmiddelen die we gebruiken en schade aan onze planeet te voorkomen.

Schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen zijn stoffen, gewoonlijk vloeistoffen, poeders, sprays of korrels, die gebruikt worden om vuil, inclusief stof, vlekken, onaangename geuren en vuile oppervlakten te verwijderen. Het nut van schoonmaakmiddelen omvat de bescherming van de gezondheid, schoonheid, ontbreken van onaangename geur, vermijden van schaamte over zichzelf en anderen en te behoeden voor de verspreiding van vuil en vervuiling. Sommige schoonmaakmiddelen zijn bacteriedodend en maken tegelijkertijd schoon. Maar niet alle schoonmaakmiddelen zijn veilig voor gebruik in ons milieu. Veel ervan kunnen verschillende types allergieën veroorzaken voor mens en dier en ze dienen allemaal buiten het bereik van kinderen te worden gehouden. De meeste schoonmaakmiddelen zijnn slecht voor het milieu en veroorzaken grote schade aan het ecosysteem. Daarom is beginnen met ‘groen schoonmaken’ zo belangrijk!

Groen schoonmaken

‘Groen schoonmaken’ verwijst naar de wijze van schoonmaken en gebruik van producten die vriendelijk zijn voor het milieu en de kwaliteit van de gezondheid en die het milieu beschermen. Groene schoonmaak technieken en producten vermijden het gebruik van middelen die toxische chemicaliën bevatten, sommige waarvan giftige vluchtige stoffen uitstoten die problemen aan de luchtwegen en huid kunnen veroorzaken. Groen schoonmaken kan ook betrekking hebben op de wijze waarop huishoudelijke of industriële schoonmaakproducten worden gefabriceerd, verpakt en gedistribueerd. Als het fabricageproces milieuvriendelijk is en de producten afbreekbaar zijn dan mag de term ‘groen’ of ‘vriendelijk voor het milieu’ worden gebruikt. Illustratief voor groene schoonmaakmiddelen zijn de APG’s: dat is een groep van niet ionische oppervlakte actieve stoffen die veel gebruikt wordt in huishoudelijke en industriële toepassingen. APG’s komen voort uit suikers, gewoonlijk glucose derivaten, en vetalcoholen. Deze worden gebruikt om een verbeterd schuim te vormen in afwasmiddelen en delicate stoffen. Naast hun gunstige schuimeigenschappen, zijn ze aantrekkelijk omdat ze biologisch afbreekbaar zijn. De grondstoffen voor industriële productie zijn doorgaans zetmeel en vet. Een paar jaar geleden kon groen schoonmaken lastig en verwarrend zijn. Producten waren minder effectief, duurder en boden twijfelachtige claims zonder industrie standaard. De hedendaagse markt is anders. Er is een overvloed aan betaalbare goed toegankelijke middelen met betrouwbare onafhankelijke certificeringen. Deze stap is bedoeld om het giswerk uit de evaluatie van producten te voorkomen en te helpen aan de hoge normen van effectiviteit, veiligheid en gezondheid te voldoen. Het goede nieuws is dat er veel groene schoonmaakproducten en technologiën worden ontwikkeld om die gezondheidsrisico’s voor eens en voor altijd te elimineren. Door een verbeterde gezondheid van bewoners kunnen groene schoonmaakproducten ook mogelijk een bijdrage leveren aan een verbeterde aanwezigheid en productiviteit op scholen. Volg de volgende tips om producten te vinden die beter zijn voor de gezondheid:

  • Zoek producten die een certificering van derden dragen dus b.v. Green Seal en EcoLogo
  • Vermijd alle producten die bleek of ammoniak bevatten.
  • Vermijd producten die weekmakers (ftalaten) en zware metalen bevatten in inhoud en verpakking
  • Koop geen producten die op het label ‘gevaarlijk’, ‘brandbaar’ of ‘giftig’ hebben staan.
  • Gebruik zo min mogelijk producten die van een geur zijn voorzien inclusief die claimen ‘natuurlijk’ te zijn.
  • In twijfelgevallen vraag de producent aan te geven wat zij er aan doen om hun producten gezonder te maken.

Thema door Anders Norén